Brittiläiset festivaalivieraat pettyivät – Lil Waynea ei päästetty maahan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Räppäri Lil Wayne ei päässyt Iso-Britanniaan suorittamaan esiintymistään festivaaleilla. Lil Waynen fanit ovat osoittaneet suurta arvostelua maan sisäministeriötä kohtaan. Oikealta nimeltään olevan räppäri Dwayne Michael Carter Jr.:n oli määrä esiintyä Strawberries and Creem -festivaaleilla lauantaina 18. kesäkuuta.

Lil Waynen pääsy on evätty Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Hän ei ole esiintynyt Isossa-Britanniassa useisiin vuosiin. Fanit odottivat esitystä paljon ja ovat nyt ravoissaan. Festivaalin järjestäjät pahoittelivat uutisia verkkosivuillaan ja kuvailevat tilannetta äärimmäiseksi, eikä asia ole heidän vaikutusvaltansa alaisuudessa.

Syynä maahantulokieltoon ovat räpparin aiemmat tuomiot. Britannian rajaviranomaiset hylkäsivät miehen viisumihakemuksen, kuten myös muiden yli 12 kuukautta pitkän vankeusrangaistuksen saaneiden hakemukset. Waynen aiemmat tuomiot ja rikokset liittyvät aseisiin ja niiden hallussapitoon. Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump myönsi hänelle kuitenkin Valkoisen talon täyden armahduksen, jonka ansiosta räppäri välttyi mahdolliselta 10 vuoden vankeudelta.