Lapinlahden linnut keräsi Ukrainan lapsille 12 000 euroa paluukeikallaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisyhtye Lapinlahden linnut lopetti virallisesti toimintansa vuonna 2013. Yhtye kuitenkin teki kesäkuun alussa yhden keikan mittaisen paluun kunniottaakseen edesmenneitä Timo Eränköä, Paavo Liesistä, Eero Tammista, Heikki Keskistä ja Seppo Kahilaista.

Lapinlahden linnut esiintyi 6. kesäkuuta loppuunmyydyllä Tavastia-klubilla Helsingissä. Konsertissa yhtye keräsi varoja Ukrainan apua tarvitsevien lasten hyväksi. Yhteensä 12 000 euron edestä kerätyt avustukset lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavulle.

– Tunnelma oli korkealla, ja oli huikeaa olla taas lavalla vuosien tauon jälkeen muiden Lintujen kanssa. Muistelimme ja kunnioitimme monia meille tärkeitä ihmisiä ja saimme kerättyä Pelle Miljoonan, Dave Lindholmin ja kumppanien kanssa huikean rahamäärän hyvään tarkoitukseen, Tapio Liinoja kertoi.

Musiikin lisäksi sketsisarjoja televisioon tehnyt Lapinlahden linnut oli toiminnassa vuosina 1983-2013. Yhtyeen lisäksi Tavastialla esiintyivät Pelle Miljoona Allstars, Dave Lindholm, Hallukka Band ja Radio Fiskars Orchestra.