Tamperelaisravintolaan suklaakakun makuista olutta – hinta 70 euroa pullo

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ravintoloiden ja kauppojen valikoimiin on viime vuosina ilmestynyt yhä runsaammin vaativimpienkin harrastajien janon sammuttavia erikoisoluita. Nyt Suomessa on saatavilla pieni erä todellista olutharvinaisuutta, joka ei sovi aivan kevyimmille kukkaroille. Kyseessä on alaskalaisen Anchorage Brewing Co. -panimon Blessed-olut.

Blessediä on Tampereella saatavilla Olutravintola Konttorista. Laadukkaaksi kuvailtua olutta on Konttorissa myynnissä vain 12 pulloa. Yksi pullo maksaa 70 euroa, mikä on huomattavasti halvempaa kuin monissa oluen verkkokaupoissa.

Suomeen tuotiin yhteensä 48 pullollista Blessed-olutta. Juoma on saanut olutharrastajille suunnatun Untappd-sovelluksen käyttäjiltä keskimäärin 4,77 tähteä viidestä.

14-prosenttista imperial stout -tyylisen oluen kuvaillaan maistavan sitä, kuin jäätelövohveliin olisi kaadettu bourbonilla maustettua saksalaista suklaakakkua ja karamellia. Konttorin valikoimiin ilmestyneestä erikoisoluesta uutisoi ensimmäisenä Aamuposti.