Tislaamo lanseerasi rapuviskin – valmistettu haitallisesta vieraslajista

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisten mukana eri puolille maailmaa levinnyt rantataskurapu on yksi sadasta haitallisimmasta vieraslajista. Yhdysvaltalainen tislaamo Tamworth Distilling on keksinyt keinon hyödyntää ongelmia aiheuttanutta lajia.

New Hampshiressä toimiva tilaamo on lanseerannut House of Tamworth Crab Trapper -viskin. Sen valmistuksessa on käytetty rapua, maissia ja erilaisia mausteita. Tamworth Distillingin omistaja Steven Grassen mukaan viskierää varten keitettiin yli 40 kilon edestä pienikokoisia rapuja.

Grasse kuvailee rapuviskin makua Forbesille suositun Fireball-liköörin kaltaiseksi mutta paremmaksi. Toukokuussa ennakkomyyntiin tuotu alkoholi kehiteltiin yhteistyössä New Hampshiren yliopiston tutkijoiden projektia, jolla yritetään pienentää rantataskurapukantoja.

Rantataskurapuja kalastetaan ravinnoksi, mutta arvokkaampia lajeja syrjäyttävistä ravuista on kalateollisuudelle pääasiassa haittaa. Grasse toivoo rapuviskin lisäävän ihmisten tietoisuutta ongelmaa kohtaan.