Passijonoja puretaan Tampereella uudella ratkaisulla – tämä voi jopa toimia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkiksi venyneitä passijonoja pyritään purkamaan Tampereella uudenlaisella ratkaisulla. Pääpoliisiaseman eteen on parkkeerattu lupapalveluauto, jossa voidaan hoitaa ajanvarauksella valmiiksi etukäteen sähköisesti tehdyt hakemukset.

Lupalalveluauto palvelee toistaiseksi arkisin kello 8 – 16:15. Se on parkkeerattu osoitteessa Hatanpään valtatie 16 sijaitsevan pääpoliisiaseman viereisen ravintola Sorinan sisäänkäynnin läheisyyteen. Jonottamalla asiointi ei ole mahdollista lupa-autossa.

Tampereella on palveluaikojen lisäyksen jälkeen palveltu touko-kesäkuussa noin 650-900 ajanvarausasiakasta viikossa. Lisäksi jonottamalla asioineita asiakkaita on ollut päivittäin 80-120. Tampereen pääpoliisiaseman ajanvarauksen ensimäiset vapaat ajat sijoittuvat tällä hetkellä elokuun puoliväliin.

Poliisiaseman asiakaspalvelupisteet ovat ruuhkautuneet helmikuusta lähtien ihmisten uusiessa samanaikaisesti pandemia-aikana vanhentuneita asiakirjoja. Suomessa arvioidaan olleen tammikuussa 2022 jopa noin 490 000 voimassaolevaa passia vähemmän kuin pandemiaa edeltäneenä aikana joulukuussa 2019.