Tarvitseeko kihlauksesta kertoa somessa? Tämä voi olla tyylikkäämpi vaihtoehto

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sosiaalisesta mediasta on tullut ihmisten henkilökohtainen ilmoitustaulu, jossa tehdään julkisia päiväkirjamerkintöjä, kerrotaan elämän suurimmista tapahtumista ja pidetään yhteyttä ystäviin. Ennen kihlauksesta saatettiin julkaista lehti-ilmoitus sen sijaan, että julkaistaan sosiaaliseen mediaan pariselfie sormusten kanssa.

Toisiaan kihlauksista on ilmoitettu sukulaisille esimerkiksi postikortilla, jossa parin studiokuva on lähetetty kirjekuoressa ja mukana on esimerkiksi ennakkokutsu seuraavan kesän hääjuhliin. Tämä jää varmasti mieleen paremmin kuin sosiaalisessa mediassa puolihuolimattomasti skrollattu ja tykätty ilmoitus.

Etenkin perinteitä rakastava kansanosa arvostaa kihlausuutiseen panostamista. Sosiaaliseen mediaan kerrotaan kaikki kauppareissuista manikyyreihin, joten joidenkin mielestä arkinen ja jopa mielipiteitä vahvasti jakava foorumi ei yksinkertaisesti sovi yhden elämän juhlahetken ilmoituskanavaksi. Rakkaus ansaitsee enemmän kuin muutaman klikkauksen ja sitä tulee vaalia.