Koronatarkastukset päättyivät Suomen rajoilla heinäkuun alussa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkustamiseen liittyvät koronatoimet Suomen rajoilla päättyivät, tiedottaa THL. Perjantaista 1. heinäkuuta alkaen matkustajien ei enää tarvitse esittää maahan tullessaan koronarokotuksiin tai sairastettuun tautiin liittyviä todistuksia tai käydä koronatestissä.

Vaikka terveysturvallisuustoimet päättyvät Suomen rajoilla, voivat muut maat edelleen rajoittaa matkustamista korona vuoksi. Suomesta ulkomaille matkustavien tulisikin tarkistaa mahdolliset matkustamisrajoitukset etukäteen kohdemaan viranomaisilta. Jotkut maat saattavat vaatia esimerkiksi EU:n digitaalista koronatodistusta maahan pääsemiseksi.

Koronaan liittyvien turvallisuustoimien päättyminen koskee sekä Suomen sisä- että ulkorajoja. Sisärajalla tarkoitetaan Suomen ja muun EU- tai Schengen-alueen välistä rajaa, ulkorajalla Suomen ja EU- tai Schengen-alueen ulkopuolisen alueen rajaa.

Sisärajojen terveystoimet perustuivat tartuntatautilain pykäliin, joiden voimassaolo päättyi 30. kesäkuuta. Ulkorajoja koskevat edelleen tavanomaiset maahantulorajoitukset, jotka voi tarkistaa rajavartiolaitoksen verkkosivuilta.