Ryöstäjät iskivät taidemessuille keskellä päivää – hurja tilanne videolle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollannin Maastrichtissä järjestettävä taide- ja antiikkimessu TEFAF eli The European Fine Art Fair sai tänä vuonna odottamattoman käänteen. Tapahtumaan iski keskellä päivää joukko aseistautuneita ryöstäjiä messuyleisön seuratessa tapahtumia järkyttyneenä.

Välikohtaus alkoi noin kello 11:30 tiistaina 28. kesäkuuta. Paikalle ilmestyi neljä siisteiksi kuvailtuihin pukuihin, flat cap -mallisiin päähineisiin ja aurinkolaseihin sonnustautunutta miestä. Yksi miehistä murskasi lasivitriinin moukarilla muiden vartioidessa vieressä.

Miehet poistuivat paikalta ryöstösaalis mukanaan. Poliisin mukaan ryöstäjien kohteena olivat brittiläisen kultasepän korut. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan paljastettu, mitä esineitä tekijöiden mukaan päätyi.

DW-uutissivuston mukaan poliisi pidätti myöhemmin kaksi belgialaismiestä Hollannin ja Belgian rajalla. Kukaan ei viranomaisten mukaan loukkaantunut tapahtuneen aikana, mutta tapahtumapaikka evakuoitiin pian sen jälkeen. Paikalla olleiden välikohtauksesta kuvaamat videot ovat sittemmin levinneet sosiaalisessa mediassa.