Turisti kaahasi Rovaniemellä tutkaan 208 km/h kahdeksankympin alueella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ulkomaalainen mies on joutunut tekemisiin Lapin poliisilaitoksen liikennevalvontaan suorittaneen partion kanssa. Mies karautti autollaan poliisin tutkaan 208 km/h -nopeudella Kemijoen Itäpuolentiellä Rovaniemellä.

Alueen nopeusrajoitus oli 80 km/h. Ajoneuvon kuljettaja haastettiin paikan päällä ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Tiedossa ei ole kuljettajan kansalaisuutta tai sitä, onko hän kotoisin EU-maasta.

Liikennerikoksista seuraamuksena on sakkoa tai vankeutta. Minimi sanktio törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on 30 päiväsakkoa ja vankeutta voidaan tuomita enimmillään kaksi vuotta. Ajokieltoa tulee yleensä vähintään puoli vuotta. Euroopan unionin sakkopuitepäätöksen mukaan Suomessa tuomitut taloudelliset seuraamukset voidaan lähettää täytäntöönpantavaksi toiseen jäsenvaltioon.