Turkulainen Kaskis sai Michelin-tähden – historiallinen tilanne

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turkulainen ravintola Kaskis on saanut arvostetun Michelin-tähden. Kyseessä on historiallinen tilanne, sillä Kaskis on ensimmäinen kunnian saanut suomalaisravintola Helsingin ulkopuolelta.

Kaskenkadulla sijaitseva Kaskis on fine dining -ravintola, joka tarjoilee sesongin raaka-aineista valmistettuja annoksia. Á la carte -listaa ravintolassa ei ole, vaan Kaskis panostaa usean ruokalajin menuihin.

Vuonna 2014 perustettu Kaskis on vuosikausia nauttinut suuresta arvostuksesta. Se on sijoittunut useana vuonna Suomen 50 parasta ravintolaa -äänestyksen kärkipäähän. Tänä vuonna Kaskis oli listan sijalla 8 kärkikymmenikön ainoana Helsingin ulkopuolisena ravintolana.

Kaskiksessa työskentelevä Christina Haukka sai samalla Michelin Sommelier -palkinnon. Michelinin tarkastajin vetosi Haukan rento mutta samalla tarkkaavainen lähestyminen hänen esitellessään tietojaan viineistä.

Michelin Guide julkisti Pohjoismaiden vuoden 2022 tähden saaneet ravintolat maanantaina. Vuonna 1987 Michelin tähden ensimmäisenä Suomessa saanut Helsinkiläinen ravintola Palace sai tänä vuonna toisen tähtensä. Yhteensä Michelin-palkittuja ravintoloita on Suomessa kahdeksan.