Brad Pitt avautui ongelmastaan: ”Kukaan ei usko minua”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Brad Pitt on paljastanut kärsivänsä arkea hankaloittavasta vaivasta. Tähden mukaan hänellä on vaikeauksia tunnistaa ihmisten kasvoja, minkä vuoksi hän epäilee kärsivänsä kasvosokeudesta.

Brad Pittin mukaan hänellä eli ole virallisesti diagnosoitu prosopagnosiaa eli kasvosokeutta. Hän kuitenkin uskoo vahvasti kärsivänsä vaivasta, ja kertoo pelkäävänsä ihmisten pitävän häntä vain ylimielisenä kasvojen heikon tunnistamisen vuoksi.

– Kukaan ei usko minua! Haluaisin tavata jonkun toisenkin henkilön, jolla on sama vaiva, Pitt kertoi GQ-lehden haastattelussa.

Tutkimusten perusteella jopa yksi 50 ihmisestä saattaa kärsiä jonkin asteisesta kasvosokeudesta. Vaiva voi pahimmillaan hankaloittaa jopa läheisten tunnistamista. Kasvosokeuden taustalla voivat olla esimerkiksi perinnölliset tekijät tai aivoihin onnettomuuksissa kohdistuneet vammat.