Vuoden 2022 Tangokuninkaalliset on valittu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2022 tangokuninkaalliset on tänään valittu Seinäjoki Areenalla järjestetyssä Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun finaalissa. Kruunu laskettiin kovatasoisen finaalin päätteeksi 30-vuotiaan Heta Halosen ja 29-vuotiaan Keijo Hietikon päähän.

Finaaliin itsensä olivat laulaneet lisäksi myös 40-vuotias Hanna Hirvonen ja 39-vuotias Lauri Ketonen. Finaalin Karsintapaikan itselleen lunastanut Tomi Kuusela joutui jättämään kilpailun kesken sairastumisen takia jo ennen finaalin karsintaa.

Tangokuningatar 2022 Heta Hietikko, Kuva: Krista Luoma, Tangomarkkinat
Tangokuningas 2022 Keijo Hietikko, Kuva: Krista Luoma, Tangomarkkinat

Kultakin finalistilta kuultiin illan aikana kolme kappaletta, joista ensimmäisenä perinteinen tango, sen jälkeen iskelmä ja viimeisenä moderni tango. Näiden esitysten pohjalta tuomaristo teki päätöksensä uusista Tangokuninkaallisista.

– Olimme lopulta hyvinkin yksimielisiä päätöksestämme. Heta ja Keijo olivat jo pitkään olleet menossa voittoon, ja tämä päivä ja viikonloppu vahvisti asian lopullisesti, tuomariston puheenjohtaja Nina Tapio kommentoi.

Nina Tapion lisäksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden Laulukilpailun tämän vuoden tuomaristoon kuuluivat Marco Bjurström, Marko Maunuksela, Hanna Pakarinen ja Tangomarkkinoiden levy-yhtiökumppani Universal Music Finlandin A&R director Marja Kokko. Tuomaristo arvioi kilpailijoiden tangotaitojen ohella myös laulajien kykyä muuntautua iskelmien tulkitsijoiksi.

Finalistien esittämien kappaleiden lisäksi tänään kuultiin myös vuoden 2022 Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun vuoden 2022 voittajatangon ensiesitys. Eija Hinkkalan ja Arja Korisevan sanoittaman ja Pertti Jalosen säveltämän Etten kuollut turhaan -tangon tulkitsi vuonna 2014 Tangokuninkaaksi kruunattu Teemu Roivainen. Vierailevana solistina oli Laura Voutilainen, joka esitti Miks ei -hittinsä tangosovituksena.