Onko ystäväsi ystävyyden arvoinen? Nämä merkit paljastavat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ystävyys on kuin mikä tahansa suhde, joka vaatii kompromisseja sekä huolenpitoa. Mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä vähemmän hänellä on aitoja ystävyyssuhteita. Ympärillä saattaa olla joukko hyvän päivän tuttuja, mutta kuinka moni heistä on aito ystävä?

Ensimmäinen merkki haitallisesta kaverista on se, että et voi olla aito ja oma itsesi. Ystävyyteen kuuluu se, että voit olla juuri sellainen kuin olet ja tulet hyväksytyksi myös sellaisena. Aito ystävä ei tuomitse tai painosta, vaan kunnioittaa henkilön omia valintoja.

Kommunikointi on tärkeä osa ystävyyttä. Koska hän teki aloitteen kysyäkseen kuulumisiasi? Jos ystävä peruu suunnitelmia ja viettää muiden kanssa aikaa mielummin kuin sinun kanssasi, ei hän välttämättä ole aidon ystävyyden arvoinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ystävysten tulisi olla jatkuvasti tekemisissä, eikä hänellä ole oikeutta omia sinua kokonaan.

Ystävyydessä ei ole kateutta tai kilpailua, mutta siinä voidaan tehdä virheitä, joista otetaan opiksi. Ystävät saattavat yrittää kontrolloida sinua tai vastaavasti pitävät mykkäkoulua ilman, että kertovat syytä käytökseensä. Ghostaaminen on valitettavan yleistä ystävyydessä, eikä sitä tule hyväksyä. Se on henkilön aliarvioimista ja osoittaa, että ystävyys ei ole keskustelun arvoista.