Prinssi William eläytyi tennisotteluun – tästä eleestä nousi kohu

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuninkaallisten täytyy noudattaa arjessaankin tarkkaa etikettiä. Vaikka taviksille esimerkiksi ärräpäiden laukominen urheilukisoja seuratessa on arkipäiväistä, voi kuninkaallisten tapauksessa vastaava synnyttää kohua.

Urheilun ystävänä tunnettu Iso-Britannian prinssi William kuvattiin seuraamassa tennisottelua Wimbledonissa herttuatar Catherinen kanssa. Otteluun eläytynyt prinssi oli selvästi turhautunut brittiläisen Cameron Norrien menetettyä pisteen vastustajalleen. Viraalina levinneellä videolla Williamin uskotaan kiroilleen katsomossa, vaikka hänen ääntään ei siinä kuulla.

Tapaus sai runsaasti huomiota niin somessa kuin perinteisessäkin mediassa. Jotkut epäilivät prinssi Williamin syyllistyneen kiroilullaan jopa etikettivirheeseen. Osa kommentoijista puolestaan asettui Williamin puolelle ja jopa kehui häntä inhimilliseksi kuvaillusta eleestä.