James Bond -säveltäjä Monty Norman on kuollut – ehti 94 vuoden ikään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

James Bond -elokuvien ikonisen tunnussävelmän tuntevat jopa ne, jotka eivät ole itse elokuvia katsoneet. Nyt James Bond -teeman säveltänyt Monty Norman on kuollut. Hän menehtyi 94 vuoden iässä.

– Joudumme suruksemme uutisoimaan Monty Normanin menehtyneen 11. heinäkuuta 2022 lyhyen sairauden seurauksena, Normanin verkkosivuilla tiedotettiin.

Normanin säveltämä tunnusmusiikki on soinut jokaisessa Eon Productionsin tuottamassa Bond-elokuvassa. Kuuluisa sävelmä luotiin vuonna 1962 ilmestynyttä Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuvaa varten. The Guardian -lehden mukaan Norman on kertonut tunnussävelmän perustuvan hänen aikaisemmassa Good Sign, Bad Sign -kappaleessaan kuultuun osioon.

Lontoossa vuonna 1928 syntynyt Norman aloitti musiikkiuransa big band -kokoonpanojen laulajana. Hän ryhtyi myöhemmin säveltämään ja sanoittamaan musiikkia musikaaleja varten ja päätyi lopulta myös elokuvasäveltäjäksi.