Keräilijä maksoi viskitynnyristä 19 miljoonaa euroa – hinta yli 42 000 euroa pullolta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Skotlantilaista viskiä on ostettu ennätyshintaan. Yhdelle tynnyrille on tullut hintalapuksi 16 miljoonaa puntaa, eli 18,9 miljoonaa euroa. Ostaja on aasialainen keräilijä, joka saa tynnyristä yhteensä 440 pulloa single maltia.

Tynnyri on kaikkien aikojen kallein ja sen hinta on tehnyt maailmanennätyksen. Viski on peräisin marraskuulta 1975 ja se tunnetaan nimellä Cask No 3. Viski valmistettiin 207 vuotta vanhassa Ardbegin tislaamossa Islayn saarella Skotlannissa, The Guardian raportoi.

Tislaamo ottaa tynnyristä noin 88 pulloa viskiä seuraavan viiden vuoden aikana ja toimittaa ne ostajalle. Se tarkoittaa, että yksi pullo tulee maksamaan noin 42.500 euroa. Edes tislaamon johtaja Bill Lumsden ei ole päässyt maistamaan kyseistä viskiä elämässään kuin muutaman kerran, joten kyseessä on suuri harvinaisuus ja erä, mikä nosti Ardbegin aikanaan konkurssin partaalta 70-luvulla.