Latinalainen Amerikka saa oman versionsa Euroviisuista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisuhuuma on jo maailmanlaajuista. Aikaisemmin tänä vuonna Yhdysvallat saivat oman versionsa viisuista American Song Contest -laulukilpailun muodossa. Lähitulevaisuudessa vuorossa on myös Latinalainen Amerikka.

Euroviisujen Latinalaisen Amerikan versio on nimeltään Eurovision Song Contest Latin America. Tapahtumaa ovat järjestämässä samat tahot kuin Euroviisujen ja American Song Contestin tapauksissa. Latinalaisen Amerikan viisut on tarkoitus järjestää ensi kertaa vuonna 2023.

Euroviisujen kerrotaan nauttivan suuresta suosiosta Keski- ja Etelä-Amerikassa. Euroopan yleisradioliiton mukaan laulukilpailun verkkolähetykset ovat saaneet suuria katsojamääriä esimerkiksi Argentiinassa, Brasiliassa, Chilessä ja Meksikossa.

Myös Kanada saa oman versionsa Euroviisuista. Eurovision Song Contest Canada järjestetään maassa ensi kertaa ensi vuonna.