Testissä OnePlus 10 Pro – tyylikäs ja käteensopiva tehopakkaus

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi vuoden jo ennakkoon odotetuimmista älypuhelimista on OnePlus 10 Pro. Staran testissä laite osoittautui olevansa kokonaisuutena hintaluokkansa kärkikaartia, mutta aivan täydellistä pakettia laitteesta ei ole vielä saatu. Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy arvokkaaseen laatutuntumaan ja käteen sopivuuteen. Puhelimen mukana tullut grippipintainen suojakuori toimii hienosti ja puhelimen muoto sopii kilpailijoita paremmin ainakin suurempaan käteen. Muotoilun osalta laitteen käytettävyys on siis kohdallaan.

Kuva: OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro on priimaa myös 6,7-tuumaisen AMOLED-näyttönsä osalta. Näytön selkeys ja kirkkaus hakevat vertaistaan. MicroSD-paikkaa laitteessa ei ole, mutta 258 gigatavun muisti riittää hyvin myös ahkerammallekin kuvaajalle. Videokuvaajille ja esimerkiksi Staran toimituksen käytössä positiivista oli laitteen mahdollisuus ulkoisen mikrofonin käyttöön ilman kommervenkkejä. Yhä useampi somettaja haluaa käyttää esimerkiksi langatonta mikrofonia, joka onnistuu OnePlus 10 Pron kanssa saumattomasti. Näin ollen tällä laitteella voi tehdä vaikkapa haastatteluita.

Käyttömukavuutta lisäävä ominaisuus on myös fyysinen Alert Slider -kytkin, jolla puhelimen saa helposti äänettömälle, värinälle ja hälyttämään äänekkäästi vaikkapa laitteen ollessa taskussa. Tällä ominaisuudella on erityisen paljon käyttöä esimerkiksi kokouksissa.

Telekameran vertailussa Honor Magic4 Pro ja OnePlus 10 Pro.
Kuva: OnePlus 10 Pron 150 asteen laajakuva.

Suurimmat puutteet laitteessa ovat akkukeston heikkous ja kameroiden laatu. Akku ei kestä tehokasta käyttöä aamusta yömyöhälle, vaan iltaisin on ohjelmassa ylimääräinen latauskierros. Se ei tosin kestä pitkään, sillä akku täyttyy hujauksessa. Pikalataus onkin selkeä plussa, sillä akku täyttyy tyhjästä noin puolessa tunnissa. Iltaisin riittävään välilataukseen riittää helposti 10 minuuttia, mutta laturia ei mielellään ota mukaan esimerkiksi ravintolaan. Langaton lataus onnistuu laitteella jopa 50 watin nopeudella, kun alan standardi on vain 15 wattia. Latauksen ominaisuudet ovat siis huippuluokkaa. Kuvia katsellessa ohjelmisto jumittaa usein yli 10 sekunniksi ennen kuin kuvat näkyvät ruudulla.

OnePlus 10 Pron kameroiden laadusta olisi ruotsalaisen Hassselbladin kanssa tehdyn yhteistyön myötä toivonut enemmän. Värien toisto on hienoa, mutta tarkkuus jää saman hintaluokan kilpailijoista. Esimerkiksi Honor Magic4 Pro erottelee parinkymmenen metrin päässä olevat yksityiskohdat ällistyttävän paljon paremmin sekä jalustalta että käsivaralta kuvattuna. Kahdeksan megapikselin telekameraan olisi toivonut tehokkaampaa kuin 3,3-kertaista optista zoomia. 50 megapikselin peräti 150 asteen ultralaajakulma tarjoaa kuitenkin kuvaajalle paljon uudenlaisia Lisäksi OnePlus 10 Pron etukameran laatu on ensiluokkainen.