Suomalaistuote palkittiin maailmalla – ensimmäinen alkoholipitoinen mieto kaurajuoma

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen Arctic Blue Beverages lanseerasi keväällä Hang Oat Vanilla -juoman. Maailman ensimmäiseksi alkoholipitoiseksi miedoksi kaurajuomaksi kuvailtu tuote on sittemmin kerännyt kiitosta maailmalla.

Hang Oat Vanilla sai hopeaa arvostetussa IWSC, eli International Wine and Spirits Competition -kilpailun Ready to Drink -kategoriassa. Raati kuvaili juomaa kermaiseksi kauralatteksi, jossa on vivahde kanelin makua. Tuote sai raadilta 90 pistettä.

Arctic Blue Beveragesin toimitusjohtaja Valtteri Eroman mukaan tavoitteena oli kehittää ennennäkemätön tuote. Kansainvälisessä kilpailussa saatu palkinto on hänen mukaansa osoitus siitä, että tuotekehittelyssä on onnistuttu.

Hang Oat Vanillaa myydään Suomessa S-ryhmän Prismoissa. Arctic Blue Beveragesin tavoitteena on kasvattaa valmiiden juomien valikoimaansa uusien makujen muodossa ja saada tuotteet myyntiin myös ulkomailla.