Vuosikausien kampanja kannatti: Beastie Boysille nimikkoaukio New Yorkiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkin Lower East Sidessä sijaitseva aukio tunnetaan jatkossa virallisesti Beastie Boys Square -nimellä. Ludlow Streetin ja Rivington Streetin kadunkulma on tuttu yhtyeen vuonna 1989 ilmestyneen Paul’s Boutique -levyn kannesta.

Beastie Boysin fanit ovat kampanjoineen aukion uudelleennimeämisen puolesta jo vuosien ajan. Ehdotusta käsiteltiin kaupunginvaltuustossa ensi kertaa vuonna 2014, mutta tuolloin enemmistö vastusti ehdotusta.

– Kuten monet tietävät, Beastie Boys muutti hiphopia skeneen iskiessään. Näen tämän juhlana, Lower East Siden juhlistamisena, hiphopin juhlistamisena ja erityisesti sen yhteisön juhlistamisena, joka työskenteli kauan tämän asian toteuttamiseksi, New Yorkin kaupunginvaltuuston jäsen Christopher Marte kuvaili Pix11-uutiskanavalle.

Vuonna 1981 New Yorkissa perustettu Beastie Boys lopetti toimintansa vuonna 2012 yhtyeeseen kuuluneen Adam Yauchin menehdyttyä syöpään. New Yorkissa on aikaisemminkin nimetty alueita paikallisten hiphop-legendojen, kuten Wu-Tang Clanin ja Notorious B.I.G.:n mukaan.