Poliisi varoittaa: Tietyn onnettomuuden riski nyt poikkeuksellisen suuri

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porokolarin riski on tällä hetkellä erittäin suuri poronhoitoalueilla, varoittaa Oulun poliisi. Esimerkiksi Koillismaalla on tapahtunut jopa useita poroihin liittyviä onnettomuuksia vain yhden vuorokauden aikana.

Poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja törmäsi viikonloppuna Pudasjärvellä poroon. Tukkirekka joutui tekemään tämän vuoksi hätäjarrutuksen, ja perässä ajanut kuorma-auto törmäsi puolestaan tukkirekan perään. Toisessa viikonloppuna tapahtuneessa onnettomuudessa moottoripyöräilijä törmäsi Pudasjärvellä poroon ja loukkaantui.

Poliisi kehottaa ajamaan varovasti ja pitämään turvavälin edellä ajavaan. Sitä kuvaillaan erityisen tärkeäksi poronhoitoalueella, jossa maanteillä liikkuu usein poroja. Poronhoitoalueeseen kuuluu Lapin maakunnan lisäksi osia Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnista.