EY-selvitys: Työntekijät haluavat jatkossakin joustoja ja etätöitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Konsulttiyritys EY:n tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan 90 prosenttia työntekijöistä haluaa tehdä töitä joustavasti mistä ja milloin vain. Lisäksi kolmannes haluaisi, että työnantaja mahdollistaisi lyhyemmän työviikon tekemisen.

Joustaminen kannattaa, sillä reilusti yli puolet työntekijöistä olisi valmis vaihtamaan työpaikkaa, jos työnantaja ei mahdollista heidän toivomaansa joustoa. Jos työnantaja onnistuu rakentamaan joustavan työntekemisen mallin, se on sille ehdottomasti valttikortti rekrytointimarkkinoilla.

Nyt kun pandemian rajoitukset ovat ainakin toistaiseksi poistuneet, yritykset puntaroivat tarkkaan etätyön hyötyjä ja haittoja. Isoin huolenaihe ei yleensä ole henkilöstön tuottavuus, vaan innovaatiokyky, yrityskulttuuri ja henkilöstön osaamisen kehittäminen.

Etätyön yleistyminen on saanut työntekijät miettimään myös asuinpaikkaansa uudelleen. Suomessa Uusimaa oli ensimmäistä kertaa muuttotappiollinen 70 vuoteen, ja suurin muuttotappio osui Helsinkiin, tutkimuksessa raportoidaan.