Uusi hittipeli: Stray-kissapelistä lemmikitkin innostuvat

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tämän vuoden yhdeksi yllätyshitiksi on pelirintamalla noussut Stray. Playstationille ja PC-koneille julkaistussa pelissä ohjataan kissaa robottien täyttämän ränsistyneen kaupungin halki. Pelaaja voi muun muassa kiipeillä, raapia asoita, pudotella esineitä, nukkua ja naukua.

Pelaajien ohella Stray on herättänyt myös heidän lemmikkiensä mielenkiinnon. Sosiaalisessa mediassa on nähty lukuisia videoita, joissa kissat ja koirat tuijottavat tarkkaavaisina ja joissain tapauksissa yrittävät myös koskea ruudulla näkyviä kissoja. Lemmikeissä aiheuttaa hämennystä myös pelistä kuuluva naukumisen ääni.

Ranskalaisen BlueTwelve Studiosin kehittelemä ja Annapurna Interactiven julkaisema peli on noussut myyntilistan kärkeen Steam-pelipalvelussa. Annapurna Interactive on sittemmin aloittanut kampanjan, jossa se kerää pelaajilta lahjoituksia tosielämä kodittomien kissojen avuksi neljälle eläinsuojelujärjestölle.