YK: Maailman väkiluku yli kahdeksan miljardia marraskuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maapallon väkiluvussa ollaan ylittämässä uutta rajapyykkiä vielä tämän vuoden aikana. YK:n tuoreen raportin mukaan maailman väkiluvun ennustetaan ylittävän kahdeksan miljardia marraskuussa.

– Tämä on tilaisuus juhlistaa moninaisuuttamme, tunnistaa yhteinen ihmisyytemme ja hämmästellä terveydenhuollon edistysaskelia jotka ovat pidentäneet elinikää ja vähentäneet dramaattisesti raskaus- ja lapsikuolleisuutta, YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kertoi tiedotteessa.

Kahdeksan miljardin väkiluvun ylittämisestä huolimatta väkiluku kasvaa raportin mukaan hitainta tahtia sitten vuoden 1950. Väkirikkain valtio on edelleen Kiina. Intian ennustetaan kuitenkin ohittavan Kiinan väkiluvun ensi vuonna.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan maailman väkiluku ylittää 8,5 miljardia vuonna 2030. Vuonna 2050 maailmassa ennustetaan olevan noin 9,7 miljardia asukasta.