Hämmästyttävä ennätys – liikkuvan auton rengas vaihdettiin pikavauhdilla

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monilta sujuu auton renkaan vaihto itse, mutta harvoilta se onnistuisi menopelin ollessa vielä liikkeellä. Vielä harvemmilta liikkuvan auton rengas vaihtuisi uuteen alle puolessatoista minuutissa.

Kuljettaja Manuel Zoldan ja renkaanvaihtaja Gianluca Folco rikkoivat taannoin Italiassa jokseenkin epätavallisen ennätyksen. Folco vaihtoi BMW-merkkisen auton renkaan Zoldanin ajaman ajoneuvon ollessa koko ajan liikkeellä. Rengas vaihtui vain minuutin ja 17 sekunnin ajassa.

Hämmästyttävä suoritus kuvattiin italialaista ennätystehtailuun keskittyvää Lo Show dei Record -ohjelmaa varten. Renkaan vaihdon mahdollisti auton ajaminen vain kahden oikeanpuoleisen renkaan varassa. Zoldan ja Folco rikkoivat aikaisemman ennätysen, jossa liikkuvan auton rengas vaihdettiin puolessatoista minuutissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.