Hornetit ja Hawkit lentävät lähipäivinä pääkaupunkiseudun yllä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääkaupunkiseudun yllä voi näkyä tällä viikolla tiistaista torstaihin ilmavoimien Hornet ja Hawk -koneita. Ilmavoimat järjestää 26.-28. heinäkuuta Ilmapuolustusharjoituksen, jonka aikana myös voimakas melu on mahdollista.

Harjoituksissa ilmavoimat lentää yksittäisiä maali- ja tukilentoja F/A -18 Hornet -hävittäjillä ja Hawk-suihkuharjoituskoneilla. Puolustusvoimien mukaan Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee Vuosaaren huipun alueella, Hernesaaressa, Jätkäsaaressa ja Herttoniemessä. Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee myös Vantaan Kulomäessä.

Pääkaupunkiseudun ilmapuolustusharjoitus on osa maavoimien kesän 2022 harjoituskokonaisuutta. Harjoituksessa on mukana joukkoja eri joukko-osastoista ja puolustushaaroista.