Kaivoksesta löytyi jättimäinen vaaleanpunainen timantti – suurin 300 vuoteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaivostyöntekijät ovat löytäneet Angolassa erittäin harvinaiseksi kuvaillun timantin. Vaaleanpunainen timantti on suurikokoisin laatuaan jopa 300 vuoteen.

Lulo Rose eli Lulon ruusu -nimen saanut 170 karaatin timantti löydettiin Angolan runsaista timanttiesiintymistä tunnetussa koillisosassa sijaitsevasta Lulo-kaivoksesta. Tyypin IIa-timantin löytyminen otettiin AFP-uutistoimiston mukaan ilolla vastaan myös kaivoksen omistavan Lucapan kanssa yhteistyötä tekevän Angolan hallituksen toimesta.

Timantti tullaan myymään Angolan valtiollinen timanttikauppaan erikoistuneen Sodiam-yhtiön järjestämässä huutokaupassa. Vaikka timantin painosta noin puolet tulee katoamaan sen hiomisen yhteydessä, odotetaan sen menevän kaupaksi ennätykselliseen hintaan.