Meriluonnon moninaisuutta kartoitetaan Perämerellä SUP-lautojen avulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perämeren rantojen tuntumassa saattaa tänä kesänä näkyä SUP-laudoilla liikkeellä olevia tutkijoita. He kartoittavat Perämeren alueen meriluonnon moninaisuutta.

Kartoittajat ovat liikkeellä SUP-lautojen lisäksi myös perinteisemmin kahlaamalla vedessä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella tehtävien vedenalaisen luonnon monimuotoisuden inventointien tavoitteena on lisätä tietoa Perämeren huonommin tunnettujen rannikkoaluiden lajeista ja luontotyypeistä.

Matalilla ranta-alueilla toteutettavien kartoitusten erityisinä kohdelajeina ovat uhanalainen lietetatar-kasvi ja meriuposkuoriainen. Kerättävää tietoa hyödynnetään esimerkiksi lajien hoidon ja merialueiden käytön suunnittelussa. Kartoituksia suoritetaan Oulussa, Siikajoella, Raahessa ja Kalajoella sekä Iin ja Raahen alueilla.