Mies uhkasi räjäyttää Jyväskylän poliisiaseman – autosta löytyi kilo dynamiittia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut viisikymppisen miehen 60 päivän ehdolliseen vankeuteen räjähderikoksesta ja yleisvaarallisen rikoksen valmistelusta. Mies oli uhkaillut vuoden 2021 huhtikuussa räjäyttää dynamiitteja Jyväskylän poliisiasemalla.

Mies oli paljastanut suunnitelmansa viranomaisille soittamalla uhkauksen hätäkeskukseen ajaessaan poliisiasemaa kohti. Poliisi tavoitti miehen Keuruuntiellä. Hänen autostaan löydettiin kolme dynamiittipötköä ja sähkönalleja.

Mies oli oikeuden mukaan räjäyttänyt aiemmin yhden dynamiittipötkön pihallaan, minkä katsottiin olevan harjoittelua poliisiasemalle suunniteltua iskua varten. Syytetty myönsi dynamiittien hallussapidon ja sellaisen räjäyttämisen. Hän kuitenkin kiisti suunnitelleensa todella räjähteiden käyttämistä poliisiasemalla.

Oikeuden mukaan oli ainakin osittain sattumaa, että mies pysäytettiin. Tuomio annettiin jo toukokuussa, mutta käräjäoikeus lähetti sen vasta nyt. Tuomio on lainvoimainen.