Suojelu tehoaa: Tiikereiden määrä kaksinkertaistunut Nepalissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perjantaina 29. heinäkuuta vietettiin vuotuista kansainvälistä tiikeripäivää. Sen kunniaksi Nepal julkisti kansallisen tiikerilaskentansa tulokset. Laskennan perusteella tiikerien määrä on kasvanut merkittävästi vuodesta 2010 saakka.

Tuoreen laskennan mukaan Nepalissa elää tällä hetkellä luonnonvaraisena 355 tiikeriä. Vaikka määrä ei ehkä vaikuta suurelta, on se yli kaksinkertainen vuoteen 2010 verrattuna. Tulloin maassa arvioitiin elävän vain 121 villiä tiikeriä.

Nepal sitoiutui vuonna 2010 kansainväliseen tavoitteeseen kaksinkertaistaa tiikerien määrän. WWF:n tiedotteen mukaan onnistumisen taustalla ovat tiikerin elinympäristöjen ja niitä yhdistävien metsäkäytävien suojelu sekä yhteistyö paikallisten yhteisöjen kanssa esimerkiksi laittoman villieläinkaupan kitkemiseksi.

Tiikeri on erittäin uhanalainen laji, ja vuonna 2010 luonnossa eli arviolta vain 3 200 yksilöä. Vielä 1900-luvun alussa tiikereitä arvioidaan eläneen maailmassa noin 100 000. Nepal on ensimmäinen valtio, joka julkisti päivitetyt tiedot tiikerikannan koosta.