Poliisia paennut moottoripyöräilijä törmäsi mopoon Riihimäellä – molemmat sairaalaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisia karkuun lähtenyt moottoripyöräilijä törmäsi mopoilijaan Sipurasaarentien ja Notkotien risteyksessä Riihimäellä lauantain vastaisena yönä 2. heinäkuuta noin puoli kahden aikaan. Molemmat kuljettajat loukkaantuivat törmäyksessä.

Moottoripyöräilijä lähti ajamaan karkuun havaittuaan poliisit onnettomuuspaikan lähellä olevan koulun pihalta. Poliisin mukaan 18-vuotias mies oli liikkeellä niin sanotulla crossi-mallisella moottoripyörällä, jolla ei saa ajaa tieliikenteessä. Poliisipartio yritti pysäyttää Riihimäen keskustaa kohti lähtenyttä moottoripyöräilijää. Hetkeä myöhemmin moottoripyöräilijä törmäsi 16-vuotiaaseen mopoilijaan.

Molemmat kuljettajat kuljetettiin sairaalahoitoon. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa ja selvittää myös alkoholin osuutta. Moottoripyöräilijän epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta, jonka takia häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi häntä epäillään törkeästä vammantuottamuksesta. Mopoilijalla ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta, joten nuorta miestä epäillään ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta.