Itämerellä risteillään nyt urakalla – Tallinkin matkustajamäärä kasvoi räjähdysmäisesti

Matkailu · Tim Isokivi

Koronarajoitusten päättyminen on saanut suomalaiset ja muidenkin Itämeren maiden asukkaat jälleen laivoille. Tämä on näkynyt risteilylaivojen matkustajamäärien kasvussa. Esimerkiksi virolaisen varustamoyhtiö Tallinkin matkustajamäärä kasvoi keväällä ja kesällä jo räjähdysmäisesti.

Tallinkin laivoilla matkusti vuoden 2022 huhti-kesäkuussa 1 552 174 ihmistä. Matkustajamäärä kasvoi vertailukauteen nähden jopa 262,9 prosenttia. Vertailukauden matkustajamäärä oli 427 767 ihmistä.

Rahtimäärät kasvoivat 18,9 prosenttia ja henkilöstömäärä 29,2 prosenttia vertailukaudesta. Samalla yhtiön liiketappio kutistui -24,3 miljoonasta eurosta -0,7 miljoonaan euroon. Liikevaihto oli toisella vuosineljänneksellä 206,0 miljoonaa ueora, kun vertailukaudella se oli 86,1 miljoonaa euroa.