Taylor Swiftin yksityiskoneen päästöt puhututtavat – näin edustaja kommentoi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisten julkisuuden henkilöiden yksityislentokoneista aiheutuvat päästöt ovat herättäneet keskustelua sosiaalisessa mediassa. Eniten päästöjä lentämisellä aiheuttaneiden tähtien listan kärkisijalla on laulaja-lauluntekijä Taylor Swift.

Brittiläisen Yard-markkinointifirman teettämän selvityksen mukaan Swift on aiheuttanut tänä vuonna 8 293 tonnin edestä hiilidioksidipäästöjä. Swiftin koneella on Yardin mukaan lennetty tammikuusta alkaen yhteensä 16 vuorokauden ajan. Ihmetystä on herättänyt erityisesti se, ettei tähti ole kuitenkaan ollut tänä vuonna kiertueilla.

Swiftin tiimi on sittemmin kommentoinut kohua E! News -sivustolle. Tähden edustajien mukaan Swift ei ole käyttänyt konetta yksin, vaan hän on lainannut ja vuokrannut sitä säännöllisesti muiden ihmisten käyttöön.

Swift ei ole suinkaan ainoa tähti, jonka yksityiskoneella on tehty runsaasti matkoja. Eniten päästöjä lentämisellä aiheuttaneiden tähtien listalla ovat myös muun muassa nyrkkeilijä Floyd Mauweather, hiphop-tähti Jay-Z, countrylaulaja Blake Shelton, ohjaaja Steven Spielberg ja Kim Kardashian.