Anteeksi kuinka? IL: Flying Tiger mainosti helvetin hauskaa koulun alkua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

On jälleen se aika vuodesta, kun erilaiset kaupat ja brändit kohdistavat mainonnan koulujaan aloittaviin lapsiin ja nuoriin. Tanskalaisen Flying Tiger of Copenhagen -kauppaketjun verkkosivujen koulujen alkuun liittyvä mainosteksti on saanut monien kahvit väärään kurkkuun.

– Helvetin hauska koulun alku, Flying Tigerin sivuilla luki koulureppua pitelevien lasten kuvan vieressä.

Mainostekstin sävy voi kuulostaa jopa tietoisesti sarkastiselta, sillä koulujen alkaminen ei tunnetusti ole kaikkien nuorten mieleen. Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan kyseessä on kuitenkin silkka käännösvirhe. Yhtiön edustaja kommentoi, ettei automaattikäännös ollut mennyt aivan nappiin.

Helvetin hauska koulun alku ehti arvatenkin herättää huomiota sosiaalisessa mediassa. Flying Tigerin mukaan virhe korjataan ja käännösten kanssa pyritään olemaan jatkossa tarkempia.