Suomalaiset lentävät lomalle bändien perässä – konserttimatkailu yleistynyt

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen kesä on lyhyt. Tämä näkyy myös kesän keikkakalenterissa, kun viikonloppujen aikana on lukuisia tapahtumia, festivaaleja, konsertteja ja keikkoja. Osa ihmisistä matkaa suosikkiartistinsa keikoille ulkomaille. Konserttiin yhdistetään myös muuta lomailua.

– Jopa joka kolmas suomalainen kertoo, että matkustaisi mielellään tänä vuonna ulkomaille suosikkiartistinsa tai -bändinsä keikalle tai konserttiin. Innokkaimpia musiikin perässä matkustajia ovat 18–24-vuotiaat, joista 57 prosenttia kertoo haluavansa ehdottomasti lähteä matkalle musiikin perässä, nettimatkatoimisto ebookers uutisoi.

Perinteisesti suomalaisten suosiossa oleva raskas musiikki näkyy myös toiveissa keikka- ja konserttimatkoja kohtaan. Musiikkiin keskittyvä matka tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden myös muuhun lomailuun kiinnostavassa kohteessa. Samalla nautitaan paikallisesta ruuasta ja juomasta. Hiukan yli puolet vastanneista lisäksi toivoo matkalla tutustuvansa paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.