Kissa esti murtovarkauden. ”Olet kuullut vahtikoirista…”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bandit-niminen kissa on kerännyt kiitosta rikollisuuden vastaisesta toiminnasta. Yhdysvaltojen Mississipissä asuvan Fred Everittin mukaan on kissan ansiota, että hänen kotiinsa yrittäneiden varkaiden puuhat keskeytyivät.

68-vuotias Everitt oli oli herännyt aamuyöstä 25. heinäkuuta Banditin naukumiseen. Pian kissa hyppäsi miehen vuoteeseen ja alko repiä hädissään peittoa ja raapia hänen käsiään. Everitt tiensi jonkin olevan pielessä, sillä kissa ei ollut koskaan tehnyt vastaavaa.

Everittin kauhuksi hänen kotinsa takaovella oli kaksi miestä. Toisella oli käsiase ja toinen yritti murtautua sisään sorkkaraudalla. Kodinomistajan hakiessa omaa käsiasettaan murtovarkaat olivat jo paenneet paikalta.

AP-uutistoimiston mukaan yhdeksänkiloinen Bandit muutti Everittin luokse eläinsuojasta neljä vuotta sitten. Miehen mukaan tilanne olisi todennäköisesti päättynyt huonosti ilman kissan apua.

– Olet kuullut vahtikoirista. Tämä tässä on vahtikissa, Everitt kuvaili lemmikkiään.