Tulivuori purkautui Islannissa – jopa 5-10 kertaa viimevuotista voimakkaampi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Islannissa on jälleen purkautunut tulivuori. Tuore purkautumispaikka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Reykjavikista alueella, jossa tapahtui purkaus myös viime vuoden maaliskuussa. Purkausta edelsi maanjäristys.

Islannin yleisradioyhtiö RUVin mukaan Fagradalsfjall-vuoren tuore purkaus saattaa olla jopa 5-10 kertaa viimevuotista tulivuorenpurkausta voimakkaampi. Savua ei kuitenkaan uskota muodostuvan yhtä paljon kuin Eyjafjallajökull-tulivuoren purkauksen yhteydessä vuonna 2010. Kyseinen purkaus aiheutti mittavia seisauksia lentoliikenteessä laajalla alueella.

Islannin asukkaita ja turisteja on kehotettu pysyttelemään turvallisen etämatkan päästä purkauksesta mahdollisten myrkyllisten kaasujen vuoksi. Alueelle on julistettu lentokielto, mutta toistaiseksi lentoja ei ole peruttu. RUV on aloittanut Youtubessa live-videon, jossa purkausta päästään seuraamaan reaaliajassa.