Artisteilla tähtitieteelliset lipputulot – Rolling Stones nousi ykköseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmenien ajan toimineet suuret rockyhtyeet ovat tienanneet valtavia summia kiertueillaan. Kaikista eniten lipputuloja on kerännyt rockin veteraaniryhmä The Rolling Stones. Tämä selviää kiertueteollisuuden oman julkaisun, Pollstarin tuoreesta selvityksestä.

The Rolling Stones on tienannut hurjat 2,16 miljardia dollaria 22,1 mijoonasta myydystä lipusta. Tarkka määrä on todennäköisesti vielä huomattavasti suurempi, sillä Pollstarin raportin luvut alkavat 1980-luvun alusta.

Toiselle sijalle nousi U2, joka on tienannut noin 2,12 miljardia dollaria 14 kiertueen aikana. Kolmanneksi eniten lipunmyynnillä on ansainnut Elton John, joka on netonnut kiertueillaan noin 1,7 miljardia dollaria. Kärkiviisikkoon nousivat myös Bruce Springsteen & The E Street Band ja Madonna.

Kärkikymmenikön nimet edustavat pitkälti vuosikymmeniä uraa tehneitä artisteja. 20 eniten lipputuloja keränneiden tähtien joukkoon mahtuu kuitenkin myös nuoremman polven artisteja, kuten Beyonce sijalla 15, Ed Sheeran sijalla 16 ja Taylor Swift sijalla 17.