Oulu kiinnostaa taas turisteja – matkailu palautui koronaa edeltävälle tasolle

Matkailu · Tim Isokivi

Oulun kesästä povataan hyvää matkailun kannalta. Visit Oulun tiedotteen mukaan matkailu on palannut Oulussa koronapandemiaa edeltävälle tasolle. Yöpymisten määrä kasvoi Oulussa huhtikuussa yli 70 prosenttia edellsivuoden huhtikuuhun verrattuna. Myös majoitusten myynti kaksinkertaistui vuoden takaiseen verrattuna. Lukuun vaikutti myös hotellimajoitusten hinnan nousu.

– Huhtikuun perusteella voi hyvin päätellä, millainen matkailukesä Ouluun on tulossa, Oulun Matkailun toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari kertoo tiedotteessa.

Kivisaari uskoo kesän tapahtumien lisäävän Oulun matkailua entisestään. Majoitusten käyttöaste oli Oulussa huhtikuussa korkeampi kuin Helsingissä, Tampereella Turussa. Visit Oulun mukaan Oulussa onkin jo tarve majoituspaikkojen lisäämiselle.