Tubettaja veti leukoja helikopterin laskeutumistelineestä – uusi ennätys rikki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Leukojen vetäminen onnistuu lähes minkä tahansa sopivan ja kestävän tangon avulla. Siihen soveltuvat jopa helikopterin laskutelineet, kuten useammatkin hurjapäät ovat osoittaneet.

Kuntoiluaiheisia videoita tekevinä tubettajina tunnetut hollantilaiset Stan Bruininck ja Arjen Albers päättivät taannoin yrittää rikkoa huikean ennätyksen. He matkustivat Belgian Hoevenin lentokentälle vetääkseen leukoja ilmassa olevan kopterin laskeutumistelineestä. Tavoitteena oli rikkoa armenialaisen Roman Sahradyanin 23 vedon viimekeväinen minuuttiennätys.

Ensimmäisenä yrittänyt Arjen onnistui rikkomaan ennätyksen 24 leuanvedolla minuutissa. Hänen maailmanennätyksensä jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä seuraavana vuorossa ollut Bruininck teki minuutin aikana 25 leuanvetoa. Ennätystempaus ikuistettiin Guinnessin ennätystenkirjan julkaisemaksi videoksi.