Revontulikausi alkoi Suomessa – valaisivat yötaivasta etelässä asti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka näyttävä yötaivaan ilmiö yhdistetään pääasiassa talviaikaan, on revontulikausi jo alkanut. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä revontulia päästiin ihastelemaan Suomen keski- ja eteläosissa saakka.

Ilmatieteen laitos ennusti Suomeen viikonlopulle kohonnutta revontulien todennäköisyyttä. Revontulet näkyivät Etelä- ja Keski-Suomessa jopa pohjoista paremmin, sillä pohjoisessa yöt ovat vielä kirkkaita. Valokuvaajien revontulista ikuistamat kuvat levisivät viikonlopun jäljiltä sosiaalisessa mediassa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan auringon koronan aukon nopea virtaus kohotti magneettisuuden aktiviisuutta, mikä puolestaan näyttäytyi revontulina vähäpilvisellä taivaalla. Lähipäivinä revontulia ei todennäköisesti enää juurikaan esiinny aurinkotuulen tasaantuessa.