Suomalainen Augment tarjoaa sähköskuutteja kuukausihintaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköskuuttien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina erityisesti niiden kätevyyden ansiosta. Skuutilla voidaan kulkea nopeasti varsinkin lyhyitä siirtymiä kaupunkien keskustoissa tai vaikkapa kotoa bussipysäkille ja taas perillä pysäkiltä varsinaiseen kohteeseen. Suomalainen Augment.eco on konseptoinut sähköisen mikroliikkuvuuden uudenlaiseksi palvelutuotteeksi.

Suomesta muun muassa Ruotsiin, Tanskaan, Ranskaan, Itävaltaan ja Italiaan levinneen Augmentin huoltopalvelumallissa kuluttaja saa kuukausimaksua vastaan huolettomuutta, jossa yhtiö hoitaa laitteiden huollon ja korjaukset. Augment toimittaa asiakkaalleen uuden veroisen skuutin edellisen tilalle, mikäli osat kuluvat tai laite tarvitsee huoltoa. Huoltoja tehdään Seinäjoella ja Itävallassa.

Kuva: Stara

– Laudan elektroniikka, laakerit, renkaat ja muut komponentit joutuvat vääjäämättä kovalle rasitukselle ja osat kuluvat käytön myötä nopeammin kuin autossa tai polkupyörässä. Sähköskuutin omaksi ostaneet törmäävät haasteeseen viimeistään silloin, kun laite pitää korjauttaa. Palvelumme myötä ajoon ei tule kuin päivän-parin viive sen sijaan, että ostamaansa lautaa tarvitsisi kuljetella erikoishuoltoon, mikäli sellaisen onnistuu löytämään, Augmentin luonut yrittäjä Jukka Peltola kertoo.

– Palvelumme on osa kestävää kiertotaloutta. Asiakkaan skuutti myös päivittyy applikaatiomaailman tapaan automaattisesti, sillä asiakkaan valitseman skuuttikategorian uudet ominaisuudet tuodaan laitteisiin niiden huollon ja vaihdon yhteydessä ilman erillistä lisämaksua. Tämän kevään uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi kännykkäpohjainen varkaudenestoappikaatio ja entistä tehokkaampi sähkömoottori, lupaa Augmentin palvelumallin kehittänyt Panu Lehti.

24 kuukauden huoltopalvelusopimuksella kuukausihinta on mallista riippuen kertamaksulla 550 tai 670 euroa tai alkaen 22,95 euroa kuussa. Huoltotakuu, laitekasko, vaihto uuteen ja mallin vaihto ovat voimassa koko sopimusajan, jonka lopussa asiakas voi joko lunastaa laitteen itselleen 29 eurolla tai uusia sopimuksen. Augmentin kaluston verrokkiskuutit maksavat vähittäiskaupassa alkaen 700 euroa. Skuuttia käytetään mobiilisovelluksella, jolla laitteen voi myös lukita.