Telian 4G-verkossa laajoja häiriöitä – puhelut eivät toimineet

Digi · Tim Isokivi

Teleoperaattori Telian asiakkaita kohtasi tiistaina 9. elokuuta yllättävä ongelma. Osa puheluista epäonnistui. Ongelma koski Telian 4G-verkkoa. Telian mukaan ongelma on sittemmin korjattu. Ongelman juurisyy ei kuitenkaan ollut vielä tiedossa, ja sitä selvitetään. Telia on pahoitellut häiriötä.

Teleoperaattorin mukaan 4G-verkossa oli vikatilanne, jonka vuoksi lähtevät puhelut eivät aina yhdistyneet. 2G ja 3G -verkoissa ne yhdistyivät sen sijaan normaalisti. Uuteen tekniikkaan liittyvä häiriö ei kohdistunut maantieteellisesti millekään tietylle alueelle.

90 prosenttia Telian puheluista kerrotaan toimineen normaalisti. Asiakkaille tiedotettiin, että ongelmaan auttoi puhelimen käyttäminen lentokonetilassa tai 4G:n pois päältä ottaminen.