Poliisilla tehoratsia taajamissa – nopeudet kuriin koulujen läheisyydessä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulut ovat alkamassa lähiviikkoina eri puolilla Suomea. Sen vuoksi poliisi valvoo taajamaliikennettä erityisesti koulujen läheisyydessä osana valtakunnallista liikenneturvallisuuskampanjaa. Tavoitteena on laittaa ajonopeudet kuriin oppilaitosten alueella.

Taajamaliikennettä valvotaan 8.-19. elokuuta 2022. Jakson aikana poliisi tarkkailee muun muassa ajonopeuksia, punaisia päin ajoa ja suojatiesäännöksiä. Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikennekäyttäytymistä valvotaan.

– Erityisen vaaratilanteen aiheuttavat ne autoilijat, jotka ohittavat pysähtymättä suojatien eteen jalankulkijaa väistämään pysähtyneen auton, kertoo tiedotteessa ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Noin 20 prosenttia jalankulkijoiden henkilövahingoista tapahtuu 6-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Jo pienet nopeuden muutokset vaikuttavat poliisin mukaan merkittävästi pysähtymismatkoihin. Taajamissa jo 5-10 kilometrin tuntinopeuden muutokset voivat olla kohtalokkaita jalankulkijan tai pyöräilijän kannalta.

– Me kokeneemmat liikkujat, autoilijat ja muidenkin moottoriajoneuvojen kuljettajat, olemme ensiarvoisen tärkeässä asemassa turvataksemme näitä pieniä kulkijoita koulutiellä ja muuna vapaa-aikana, Pahkin toteaa.