Sähkön hinta voi moninkertaistua – näin säästät sähköä ja selvää rahaa

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähkön hinta nousi Suomessa viime vuoden marraskuussa ennätyslukemiin, kun maamme oma sähköntuotanto ei riittänyt kattamaan kulutusta ja sähköä jouduttiin ostamaan kalliilla hinnalla naapurimaista. Myöhemmin Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sitä seurannut venäläisen energian tuonnin loppuminen nostivat sähkön hintoja entisestään. Ensi talveksi hintojen pelätään nousevan moninkertaisiksi nykyisestä, mikä ajaisi monet perheet talousvaikeksiin.

Sähkön säästäminen on siis erittäin ajankohtaista ja siihen kannattaa varautua jo nyt monin tavoin. Sähkölaskua voi usein pienentää merkittävästi melko helpoilla toimenpiteillä. Kodeissa on nimittäin useita sähkösyöppöjä, joiden karsiminen säästää perheille selvää rahaa usein suuriakin summia. Nyt jos koskaan kodeissa on ajankohtaista perehtyä sähkön ja muun energian kulutuksen pienentämiseen.