Googlen datakeskuksessa räjähdys – syynä hakukoneen kaatumiselle?

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Googlen datakeskuksessa tapahtui maanantaina räjähdys Yhdysvaltojen Iowassa. Sähköräjähdyksen yhteydessä loukkaantui kolme ihmistä. Sen epäillään johtaneen myös laajamittaisiin ongelmiin Googlen hakukoneessa.

Räjähdys tapahtui noin kello 12 sikäläistä aikaa. Räjähdyksen seurauksena kolme datakeskuksessa työskennellyttä sähköasentajaa kärsi palovammoista, ja heidät kiidätettiin sairaalaan. Techradar-sivuston mukaan onnettomuuden tarkkaa syytä selvitetään parhaillaan.

Googlen hakukoneessa, Google Maps -karttapalvelussa ja Youtubessa ilmeni maanantaina maailmanlaajuisia vikoja. Käyttökatkos tapahtui samoihin aikoihin räjähdyksen kanssa. Toistaiseksi tiedossa ei ole, liittyvätkö asiat toisiinsa.