Härkätaisteluareenan katsomo romahti Kolumbiassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ja noin 500 ihmistä loukkaantunut stadionin katsomon romahdettua härkätaistelun aikana Kolumbian El Espinalissa. Osavaltion kuvernööri Ricardo Orozco vahvisti onnettomuuden paikalliselle radioasemalle.

Kolumbian vasta valittu presidentti Gustavo Petro julkaisi nettiin videon, jolla näytetään stadionin romahtaminen. Ihmisiä pakeni katsomosta hieman ennen romahtamista, mutta moni jäi rakennelman alle. Kaikki paikalliset ihmiset on pyydetty auttamaan potilaiden hoitamisessa, koska alueen sairaaloiden kapasiteetti ei ole tarpeeksi suuri massan hoitamiseen.

Viranomaiset eivät ole pystyneet selittämään, mikä aiheutti stadionin romahtamisen. Kuolonuhrien määrän odotetaan nousevan tutkinnan jatkuessa, sillä 30 ihmistä on vakavasti loukkaantuneita. Kolumbialaisessa härkätaistelussa on ideana kesyttää ja saada härkä hallintaan, eikä siinä tapeta nautaeläintä espanjalaisen härkätaistelun tavoin.