Hurjapää rikkoi taas ennätyksen – söi 17 supertulista chiliä minuutissa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Gregory Foster tunnetaan todellisena teräsvatsana. Tulisiin ruokiin mieltyneellä miehellä on kyky syödä suuria määrä chilejä, joita aivan kuka tahansa ei kestäisi.

Foster suoritti tuoreimman ruokahaasteensa Jalifornian San Diegossa. Hän söi yhteensä 17 haamuchilinäkin tunnettua Bhut Jolokia -chiliä minuutissa. Chililajike on yksi maailman tulisimmista, ja sen saama lukema Scovillen asteikolla on noin miljoona.

Guinnessin ennätystenkirja on vahvistanut Fosterin rikkoneen tempauksellaan maailmanennätyksen. Kyseessä ei ole hänen ensimmäinen ennätyksensä, sillä taannoin hän söi todistetusti ensimmäisenä ihmisenä yhteensä kuusi maailman tulisimmaksi kuvailtua Carona Reaper -chiliä 8,72 sekunnissa.