Prinssi Charlesista Elisabetin sijaishallitsija? Näin asiantuntija kommentoi huhuja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian kuningatar Elisabetin terveydentila on herättänyt runsaasti spekulaatiota. Tuoreiden maassa levinneiden huhujen mukaan kuningattaren pojasta, prinssi Charlesista oltaisiin tekemässä sijaishallitsija. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että hän nousisi valtaan vielä 96-vuotiaan Elisabetin eläessä.

Hoviin perehtynyt asiantuntija Richard Fitzwilliams on kuitenkin tyrmännyt väitteet Express-lehdelle. Hänen mukaansa puheet Charlesin valtaan astumisesta jo nyt ovat pelkkiä huhuja. Niin kävisi vain, jos kuningatar olisi toimintakyvytön.

– Kuningatar on täysin valpas ja toteuttaa tehtävänsä, vaikkakin niihin on tehty muutoksia, Fitzwilliams kertoi.

– En pidä sitä mahdollisena. Aika tosin näyttää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, asiantuntija lisäsi.

Sijaishallitsijuuden mahdollistavaa Recency Act -asetusta käytetään vain erittäin harvinaisissa tilanteissa. Aikaisemmin se on otettu käyttöön, jos kruununperijä on esimerkiksi ollut alaikäinen edeltäjänsä kuollessa.