Bitcoin-huijareille neljä Rolexia Helsingissä – arvo peräti 440 000 euroa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Helsingin poliisilaitos kertoo tutkivansa epäiltyä törkeää petosta. Siinä tekijät saivat huhtikuussa asianomistajalta erehdyttämällä haltuunsa neljä Rolex-kelloa. Kellojen arvo on yhteensä noin 440 000 euroa.

Epäillyt olivat sopineet arvokelloja välittävään asianomistajan kanssa kaupat helsinkiläiseen ravintolaan. Maksu oli tarkoitus suorittaa bitcoin-siirtona. Virtuaalivaluuttojen lohkoketjuun liittyvää toiminallisuutta hyödyntäneet epäillyt erehdyttivät asianomistajaa luulemaan, että hän oli saanut rahat.

Poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla 8. huhtikuuta 2022. Henkilöt olivat poliisin mukaan tehneet jo ennestään kaupat yhdestä Rolex-kellosta saman myyjän kanssa. Bitcoineilla maksetut kaupat sujuivat tuolloin sovitusti.

Esitutkinta on edelleen kesken, sillä kaikkia epäiltyjä ei ole tavoitettu. Poliisi takavarikoi kaksi rikoksella vietyä kelloa ja palautti ne asianomistajalle. Esitutkinnassa takavarikoitiin myös rikoshyötyä kahtena virtuaalivaluuttana yhteensä 136 000 euron edestä.

– Kaikessa kaupanteossa osapuolten kannattaa varmistaa, että maksu on tullut perille. Samoin ostajan on syytä tarkistaa ostettavan tuotteen ominaisuudet, muistuttaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Haapala tiedotteessa.